其實不嬲鍾意食日本野,一直都食開油站對面個間不過間野近期加租執左,所以行多兩條街去到荔枝角道果邊試新野-御品 千之味,雖然鋪頭細細但係都選用大部份卡位讓客人坐得舒舒服服,餐廳有得選擇放題或者散嗌!放題都有分兩款!三文魚放題及甜蝦放題....其實甜蝦放題都幾新穎好少放題店有做的而且只是$88!甜蝦嘅質素是連頭大大隻果款!一般食日本野的店鋪六隻都差唔多要$88啦一定回本!但係因為今日得一個人!所以費事食放題😂只是散叫了兩款平日必食的款式...首先我點了一個火龍卷!一碟有八件!整個賣相十分吸引....上面的蟹子十分慷慨數量很多😍脆卜卜...而且內裏的大蝦都是新鮮熱辣的!要做得好食嘅話真係唔係間間都做到❤️另外還點了和風冷麵😂$38估唔到有咁多!一個人真係食唔哂!冷面有得選擇胡麻醬還是辣辣汁!清涼嘅冷麵配上青瓜和蟹柳簡直是絕配!食完勁滿足!另外不得不提店員服務態度真係要表揚一下👍🏻有禮貌之餘仲不時為我更換碟子和跟進上菜速度👍🏻這就是我支持本地小店的主要原因!食得出的人情味!
其實不嬲鍾意食日本野,