2025-06-17
小妹覺得人越大,反而較喜歡食一d特別點既中式糖水😚但非常可惜既係中式糖水舖感覺越黎越少🥲呢晚去開柯士甸行街,突然口痕想食碗糖水🤤同老公行行下就比呢間有30年歷史既小店糖水檔1987吸印住😍門外見到呢間小店除了有糖水供應外,仲有炒麵、粥、小食,腸粉、雞翼尖、魚蛋、燒賣等等,款式好多;店內裝修帶點時興款式,感覺乾淨+衛生,就擇咗呢間食🤩招牌XO醬炒麵🌶🍜呢款XO醬炒麵非常惹味,仲有好多配料,當中有椰片、芽菜及青紅等…而炒麵軟硬適中,唔會一夾就斷🤭 連配菜一齊食,味道更加昇華💓提外話:如果覺得xo醬好味😋仲可以即場買一罐返屋企整黎食❤️香煎蝦米腸🦐呢款香煎蝦米腸🦐將蒸好既腸粉煎至金黃酥脆,再加入蝦米和蔥等配料,提升不少風味及口感層次😚 加上配上不同的混醬,好正🙌脆皮燒賣🥠將燒賣裹上炸粉再炸,每粒口感外層酥脆,內層軟嫩,熱辣香口,魚肉味突出😛奶醬小饅頭🍞吃起來酥脆又有奶香,無論大人或小朋友都特別喜歡💕 口感鬆軟綿密帶有甜味~連花生醬🥜或煉奶食,別有一番風味😌芒果大滿足🥭呢款糖水以鮮奶底為主,配上芒果+仙草+椰果+芋圓+小丸子,非常豐富😍 每口都充滿清甜果香及Q彈豐富口感,重點係價錢抵之如又好味😋
招牌XO醬炒麵🌶🍜
香煎蝦米腸🦐
脆皮燒賣🥠
奶醬小饅頭🍞
芒果大滿足🥭
小妹覺得呢間係樸實經營既小店,除咗有糖水外,仲有多款香港口味既小食,而且以經濟實惠足料價錢🤩 環境亦相當唔錯,坐得舒服,絕對推介😘 店舖開到零晨,絕對適合好似小妹口痕突然想食糖水/朋友飯後聚腳既好地方💓