2024-08-22
呢度附近都比較多小店嘅食肆,今日揀嘅係burger🤭🤭餐廳做緊嘅lunch set都望落幾吸引,但我哋因為晚市,所以選擇咗叫咗個二人餐。我哋揀咗煙肉千島芝士熱狗,安格斯牛肉芝士漢堡,薯條配蜜糖芥末,再加個吉列炸蝦。熱狗嘅包超級軟熟,而且芝士拉晒絲,佢嘅醬汁都好多。之前我都喺其他熱狗專門店食過,但我幾鍾意依一間嘅熱狗唔會太過鹹,食落去個調味啱啱好。再加埋千島醬有少少酸酸甜甜咁,都好開胃。安格斯牛肉芝士漢堡嘅份量都唔細,但係因為我鍾意一啖咬落去就可以食晒咁多種配料,所以唔會揀啲太巨型嘅,佢呢個嘅size就啱啱好。塊牛肉又厚又爆汁,真係值得一試。因為漢堡都幾驚喜,所以我另外叫多咗個炸雞蒜香野菌芝士漢堡。佢嘅配料好豐富,外脆內軟嘅炸雞配埋啲生菜絲都幾正。炸物全部都係即刻炸出嚟,上嚟嘅時候超級熱。薯條外脆內軟,配埋個蜜糖芥末,都幾好食。佢嘅醬都幾多選擇,下次都想試吓其他味。嘢飲我哋揀咗個白桃爆爆同埋梳打水。白桃爆爆有爆爆珠,白桃味有少量糖漿,加埋啲梳打水落去,特別清爽。如果想飲冇咁甜嘅人可以唔使搞咁均勻。如果餐廳有位嘅話都建議大家可以堂食,畢竟熱辣辣整出嚟一定係最好食。