2018-04-27
有日下午6點左右經過擺花街, 發現到呢間極唔起眼, 仲要行條樓梯落去既小店, 唔睇清楚都唔知原來係餐廳嚟~店內裝修有啲清新, 文青FEEL, 簡簡單單, 以白色為主, MENU唔係好多嘢食揀, 不過都係有咸有甜既, 嗰日我想食甜, 於是揀左 Banana Flambee (72蚊) 同埋 Strawberry Shortcake Milk Shake (45蚊). 首先講下個 Banana Flambee 香蕉火焰薄餅先~ 員店送薄餅嚟嗰時會順便喺上面點火, 跟住成個薄餅就著左火咁, 好靚 火焰大概維持左一分鐘度. 薄餅煎得好軟硬適中, 有少少酒味, 我估係RUM酒, 中間有個雲尼拿雪糕, 好滑好香雲尼拿味, 側邊的切片香蕉係煮過的, 所以幾香口, 仲有幾粒葡萄乾係薄餅上面調下味同增加口感, 整體嚟講係非常好味. 跟住到 Strawberry Shortcake Milk Shake 士多啤梨奶昔喇~ 睇樣好大舊喺上面, 好似好很甜咁, 但飲落口又唔係好甜喎, 而且口感好滑, 奶味唔會太重, 同士多啤梨味個比例調得唔錯. 中環嚟講, 呢間小店既價錢算平, 質素又好, 一定會介
中環嚟講, 呢間小店既價錢算平, 質素又好, 一定會介紹多啲朋友仔嚟試下~