2022-02-28 249 瀏覽
全港擁有40間餐廳的飲食集團在疫情以及政府的抗疫措施雙重夾擊下終於招架不住,前日宣佈由2月28日(今日)起暫停營業,所以昨日要出去撐一下!.記得兩年前曾去過荃灣廣場分店一次,當時我評為伏食,今次再食感覺良好得多!.先講講昨日情況,雖然餐廳堂食唔算多客,但外賣好多。眼見樓面只得兩個員工,一直忙於落單,出餐,出外賣等,相信廚房亦做到冧檔。員工在柯打時不忘溫馨提示要等大概35分鐘,無問題,辛苦晒各位前線員工!食物方面,今次叫左新瀉雞松阪丼 $76,似係平時牛角食既新瀉雞頸肉,少少爽脆,燒汁味濃。配料有蔥絲,蔥花,紫菜碎,當然要加$9叫隻溫泉蛋做牛角飯,溫馨提示,自助吧有兩款燒汁可以加。加$8升級套餐有罐汽水及味噌湯,另外再加$15 叫左個唐揚雞肉,4件炸雞不覺油膩,肉質唔乾唔柴,抵食。.最後想講,我真心欣賞呢個老細黃傑龍,一直以來都表示不裁員,不減薪,今次亦稱過千員工放有薪假(雖有戴定頭盔指若長期需停業則有機會變無薪假),但我覺得都算是與員工共渡難關的良心企業。抵撐!頂住阿!
新瀉雞松阪丼

2022-02-27
30 分鐘 (堂食)
午餐
新瀉雞松阪丼