2008-08-03
放左工,攰攰地,同朋友都係想坐低食野好過同人逼住行街街,未夠7點,順利入左去,本來想去玻璃窗埋邊位置傾密密偈好d,不過waitress幾體貼咁話「0個邊會冷氣凍d」,0係有個著得比較少布而又冇外套0既朋友呢d情況下,我地坐近門口位置,都比較嘈,因為出面有個大電視播住節目呢....我地叫左個雜菜沙律(其實唔肯定係「星洲」定「雜菜」),都幾開胃,酸酸甜甜,雜菜裡面又有d果仁(應該係合桃卦~),近來愛上介央,所以叫左個介央多士,portion當然比勝香園、蘭芳園0既細啦,好彩都係夠熱辣辣,但嫌甜味唔夠濃,顏色都唔夠吸引。主菜係椰青海鮮焗飯,份量就比想像中少,材料亦唔夠多,我預期會有帶子,但冇,好失望,未夠飽,所以點多樣甜品,不過呢度甜品選擇唔多,我地揀左唔知係咩0既摩渣,本來以為係類似渣渣0既野,點知一上檯都幾驚喜,係白色架,有芋頭、有d珍珠,又有d椰子刨冰加埋0係椰漿入面,甜甜地,幾清涼。