misomisomisochan
摩洛哥風晚餐💓大愛~黑松露卡邦尼意粉😍海鮮鮮蝦燴飯好高汁🦐
misomisomisochan
2021-05-21
關注
之前享受完下午茶決定嚟試一試佢哋嘅日常menu,預約咗七點鐘食飯,呢間餐廳晚市比較滿,有打電話問可唔可以改晏少少時間,但係都話預約好full,建議大家記得預約

個人特別偏愛呢一間餐廳嘅風格,小小異國風情嘅裝修,餐單大部分都係我比較鍾意食嘅嘢,所以對呢間餐廳都特別期待, 主要都係泰國菜同西式菜單為主

個人推薦佢哋嘅特色嘢飲
上次叫咗嘅抹茶脆脆奶昔, 今次再N call😋, 咁重新介紹佢係抹茶奶昔,有好香嘅奶味,但係抹茶味都唔會唔見咗, 因為好多樓上cafe會出現奶味多過抹茶味嘅情況,咁呢一杯嘢飲就冇,然後飲落去會有少少脆卜卜,覺得係幾新鮮

男朋友叫咗榛子朱古力奶昔
飲咗一啖,味道都非常濃厚,榛子甜味之後慢慢淡出朱古力味, 上面嘅忌廉都適中,唔會過多令到成杯嘢飲嘅味道唔平均,值得推薦, 係好飲嘅

小食叫泰式春卷
對春卷有特別嘅情意結,所以嚟到泰式餐廳一定會叫春卷, 佢係長條形嘅形狀,落枱好香,入口外皮鬆脆,唔會太油,個人覺得佢入面嘅料唔算好足, 如果多番少少會滿足感強, 但整體感覺都算不錯, 如果係四人聚會可以食嘅小食,兩個人有啲多

沙律
好大份,兩個人share食還好,沙律菜非常多, 新鮮爽口食沙律, 配合埋上面嘅煙肉同埋麵包碎,個人非常鍾意佢地既沙律,醬汁都撈得好平均, 溫泉蛋都啱啱好半生熟多汁,都極力推薦大家去試下

黑松露波菜雜箘卡邦尼意粉
非常有香口濃沃嘅黑松露味,但卡邦尼同黑松露又唔會互相搶走左味道, 意粉份量偏多,軟硬適中,好多汁又足料,卡邦尼充滿住奶油忌廉味,唔會好似小朋友卡邦尼咁雞,然後 入面嘅雜菌好多,見到有黑松露嘅碎粒, 口感上好滿足, 平時冇食開意粉,所以都唔識得分佢算唔算高質素, 味道上真係好獨一無二好突出, 别具特色,各位可以試下

海鮮龍蝦燴飯
試咗一啖,非常突出濃厚嘅龍蝦味道, 呢個表現有啲意外驚喜,冇諗到佢會咁濃口感濃郁, 如果鍾意食海鮮同埋蝦嘅朋友,呢一個飯都值得推薦,因為佢嘅味道真係比想像中太突出, 唔會死鹹味,真係食到海鮮嗰種淡淡甘甜,濃沃嘅味道, 個人覺得好有質素

第一次試佢嘅晚餐所有嘅菜式都比想像中嘅預期好, 可能我要求唔算特別高,都唔嘴刁,我覺得佢哋嘅菜式大部分嘅味道都獨一無二喺,出面餐廳好少會食到,都幾有特色, 覺得呢個價位有呢個質素個人係滿意亦都覺得合理