2019-07-08 164 瀏覽
今天搭早了一班巴士,可以慢慢食番過早餐先回公司,落車行去平時食早餐條街,正當諗緊食邊間好,眼前出現一間新開門面顏色搶眼的茶餐廳,咁就被吸引左入去入到裡面裝修完全唔同一般茶餐廳的,好fancy 用了Tiffany blue 及有一大副花花牆又用上幾盞天花掛燈,感覺好舒適。講返食物先,我選了我至愛早餐,沙爹牛肉麵早餐,個沙爹牛肉有陣特別的香料味,好吸引我的味蕾,想了很久都諗唔到係咩?下次一定要問問餐廳到丹麥多士拼炒蛋,佢地棄用一般咸包,改用甜味多士的,我喜歡這組合,炒蛋都不過不失。另外在食早餐中,同事msg 叫幫忙外賣,這外賣又給我一個驚喜,感覺這餐廳真係用心去經營,當同事打開佢碗外賣,原來個外賣碗已經做到湯,麵分開,這真是值得一讚夠貼心聽同事講杯奶茶都好飲。

,想了很久都諗唔到係咩?下次一定要問問餐廳

聽同事講杯奶茶都好飲。