2019-07-25 114 瀏覽
同朋友去了炑八食韓式燒烤,入到去,會有職員同你安排坐位,我同朋友坐喺靠牆邊嘅地方。炑八環境都幾大,好多空位可以比人坐。而喺枱上已放了芝士同泡菜等。最近炑八最近推出了新產品,所以去試下。點了一set夢幻飄飄燒烤套餐$588。一盤芝士豬扒炸雞,一個白桃冰沫,而飲品叫了一個白桃沙冰同白桃烏龍茶。夢幻飄飄燒烤套餐係一個海鮮同肉類嘅拼盤。豬五花肉很大條,肥瘦適中,而店員好細心咁幫我地燒同剪開啲五花腩肉。燒完嘅五花腩脆口,沾上韓式燒烤醬好滋味。而牛胸腹燒完較硬身,而且肉汁較少。而牛骨就幾好食,因為燒完後,牛肉不會硬身,而且肉汁鎖住在牛肉入面。春川雞腿,十分大塊。雞腿多汁嫩滑,仲沒有任何肥肉。大八爪魚🐙,真係十分大隻,好彩店員主動幫助,剪開巨型八爪魚。而肉質較Q彈。芝士豬扒炸雞豬扒入面怖滿芝士拉絲十分之邪惡。不過因為豬扒較淋身,沒有脆口的感覺。而炸雞🍗都是一樣,肉質尚滑,但沒有脆口的感覺。白桃冰沫份量很大,在冰沫之中,價錢是較化算。冰沬上有個大桃,這個大桃較軟身,而冰沫邊的桃粒粒相對較硬身,相當爽口。冰沫淋上乳酸醬,少許酸但很開胃。白桃沙冰同白桃烏龍茶很冰涼,沙冰之中夾雜住桃香,在炎熱下飲真係幾清涼

夢幻飄飄燒烤套餐
係一個海鮮同肉類嘅拼盤。
大五花腩肉

大八爪魚

芝士豬扒炸雞
芝士豬扒炸雞
Dinner

白桃沙冰同白桃烏龍茶
很冰涼,沙冰之中夾雜住桃香,在炎熱下飲真係幾清涼。而另一杯白桃烏龍茶味道比較淡,而且桃味不夠香,如果桃味夠濃郁就比較好。
白桃沙冰+ 白桃烏龍茶

食物尚可,服務態度一流
2019-07-24
大五花腩肉