2023-12-07
各位食客朋友,今次我幫大家種草一間茶餐廳嘅美味經典。嗱,首先講講佢哋嘅咖喱魚蛋🐟,簡直就係"口感彈牙,香氣撲鼻"!啲咖喱汁淋落魚蛋上面,唔太辣,反而有種幼滑嘅微辣,越嚟越上癮。茶餙檔必備嘅鴛鴦😍,茶啡掂到一個"滑溜溜"嘅境界,每一啖都係幸福嘅味道。話說返啲檸檬茶,嚴選嘅新鮮檸檬片,苦中帶甜,酸酸甜甜,真正"清新爽口"。系列哋的脆皮雞扒包,啲包外邊"脆卜卜",啲雞扒又鮮嫩多汁,真係"香口得滯"!最值得一讚嘅係佢哋嘅鹹牛肉絲蛋治🥪,啲牛肉絲咸香鮮美,啲蛋又滑又嫩,配搭得就嚟好完美。而家係茶餐廳挑戰"金牌港式炒麵"時刻,啲麵條爽口得嚟又唔會太油,拌埋啲肉片同菜絲,真係食咗仲想再食!香港人愛嘅豬扒包呀,唔得唔提!堅係屋企都整唔到嘅美味標準。包包軟熟,豬扒嘅"肉香味"四溢,食落有股"滿足感"!總之,喜歡茶餐廳嘅朋友,下次可以考慮嚟呢度一試,"物超所值",係一次淋漓盡致嘅"味蕾冒險"。食完之後,記得話我知你最鐘意邊款,或者你有咩其他推介,咱哋下次再嚟"食遊記"!😋🍽️👍