2021-04-26
沙嗲王最近推出呢個港式沙嗲,其實小編係非常之期待既,終於等到推出既呢日即係4月13號,佢哋話呢個港式沙嗲用左濃厚🥜醬調味另外有按摩100次牛肉,講到好似好夢幻咁,今日小編就order一個外賣返到去公司,一見到個湯底已經覺得~咦港式沙嗲湯底應該唔會係好似喇沙咁㗎wor?因為佢嘅賣相就係喇沙咁樣,就係大家見圖有真相喇,食落去呢其實係有少許嘅花生味不過就唔算濃,另外嗰個味都係似喇沙多過字沙嗲所以總括嚟講失望呢個並不是絕對不是港式沙爹,咁我唔清楚沙嗲王究竟嗰個廚師佢知唔知道咩係港式沙嗲啦係咪個廚唔係香港人or未食過咩係港式沙爹,建議佢地可以去茶餐廳取經啦唔該,浪費我quota求其搞下廣告搞下gimmick就話自己係所謂嘅港式沙嗲,真係極度誤導成份,伏味極濃烈只能夠講佢呢個係似馬來西亞或者係星加坡嘅沙嗲而並不是香港既沙爹!!
沙爹?喇沙黎既?
鹹蛋黃軟殼蟹