2004-01-26
之前為左哩度有段小插曲,所以即使對我黎講有幾就腳,都冇幫襯到,知道電視即將介紹,特登走黎揍熱鬧兼preview一下。無疑地,哩度個格局我幾鍾意,主要走「懷舊」,我揀左近窗位置坐,又係叫左杯熱Latte,簡簡單單一set透明杯碟(附圖),味道方面我覺得咖啡味淡左少少(雖則係蒸奶咖啡o者,或者下次試其他啦!)。抬頭望一望,原來佢地有special coffee,就係金莎/三角朱古力咖啡,唔知味道又如何呢(但我想要‘樂家’喎!)?!唔知係咪新精頭,晚七點幾連埋我、老闆,都係得三檯客(適逢見老闆略懂「命理」‘贈’緊朋友一兩句),地方細細(但舖頭唔顯眼),平時路經都有唔少客路(估計電視出街之後會多番o的人氣),可能跟佢o的「咖喱」同「有機」食物有關o卦!等到差唔多八點,大家不妨走過對面灣仔天橋,「大橋道理」睇什麼「燈光匯演」啦,o彭o彭聲煙花幾精彩哩!