2017-01-29
雖然今年的天氣算不上寒冷, 但對於長期手腳冰冷的我, 什麼時候吃暖身暖胃的食品也很適合, 最好就是吃時又暖, 吃後都暖, 哈! 在朋友介紹下, 來到一間有齊烤魚、雞煲和火鍋三大暖身食品供應的放題店, 真係好介紹, 看來我會有一個暖笠笠的晚上。餐店位於大廈的2樓, 沿樓梯走到上樓, 地方不算很大, 近窗設有一排四人卡座, 中間位置有多張四至六人枱, 亦有大長枱, 最岩大夥兒圍埋一齊“烚下烚下”。內裏還設有自助熟食區、醬料區、火鍋配料區、飲品區、甜品區等, 的確非常豐富, 看來今晚必拱腹離開。客人可任飲任食2小時, 不同時段有不同收費, 睇落都複習, 要找最經濟實惠時段就要細心看清楚啦! 而我們就揀了優惠時段, 星期一至四7:45pm前結帳離座, 成人$138, 另加一服務, 而煱底醬料不另收費, 雖不是最經濟實惠時段, 但都好抵喎!******************************在未下單前, 先走到外面視察一下。嘩! 單單飲品已令人眼花撩亂, 共有四個大飲品凍櫃, 還有熱茶熱水 供應, 選擇非常多。自助形式, 客人可走到各大雪櫃中任取, 有各式汽水、韓式飲品、凍茶、啤酒 等等
薑啤
海帶蘿蔔絲和醃青瓜