2014-05-23 532 瀏覽
今日喺呢頭做完野又累又餓~誓要搵個好的地方坐休息下~順便醫下個肚仔~路經此地~發現呢間川菜麵店~心郁郁想試下~入到去冇咩人~可以揀個靚位坐~服務員姐姐好熱情咁拎左杯水比我~望下張點菜紙~除左一般車仔麵款~仲有好多麻辣款式~都几得意~最後我點左麻辣腩肉雲吞大麻辣米線~仲叫左個皮蛋豆腐撈落單時服務員阿姐問飲乜野,我問佢要加多少錢~服務員阿姐就話: 你講就得啦~~嘩~呢句真係太雷氣了~~最後佢冇講話加几錢,我只係點左杯熱檸水...麻辣腩肉雲吞大麻辣米線 .- 唔知係咪我的味蕾有問題,麻辣系列感受唔到麻辣味~麻辣腩肉食落好似食牛腩咁,好淋不過唔麻辣,我有懷疑佢可能比錯~雲吞相信係自家製~皮好厚,而且菜肉得好細粒~麻辣湯唔夠辣,要叫服務員姐姐再添辣~米線淋得黎唔爛~一條條好分明,唔錯~份量算多~我明明圈左少米線!!點菜紙上面好細心咁比客人點出額外要求,而我就點左多蔥多芽菜多青.少米線,點知來到結果令人意外,想多的冇多到,~想少的冇少到..想點先...咁不如唔好比人圈LA...皮蛋豆腐撈 - 簡單的菜式,份量可算大份~!入口有少少香辣加上涼浸浸的感覺,夏天食好適合~,總括黎講..算係見識過佢的出品
路經此地~發現呢間川菜麵店~心郁郁想試下~
最後我點左麻辣腩肉雲吞大麻辣米線~仲叫左個皮蛋豆腐撈

總括黎講..算係見識過佢的出品~這個價錢的話,先放下自己的要求及幻想.可見的未來相信唔會再見,真心希望佢地他日可以有所進步
題外話/補充資料: 店舖洗手間設備唔係咁令人滿意~所以都係忍耐一下吧~!
2014-04-09