2017-06-04 274 瀏覽
小弟係個放題控,成日試吓唔同嘅放題,今次梗係唔可以錯過好多人都讚好好食嘅極上大喜屋。我哋book咗枱12點,我哋11:50就已經去到見到門口好多人排隊入場,我哋大概等左5分鐘就可以入去啦。佢食物嘅款式都好多,有刺身、手卷、軍艦、卷物、飯同面、串燒、甜品等等。一開始我哋都叫咗啲嘢飲,分別係烏龍茶同埋芒果汁,佢飲品嘅種類都好多又有可樂、汽水同埋茶。我哋叫咗嘅嘢食都好快嚟到,當然急不及待嘅就梗係食咗刺身先啦,大大件好好食,仲要個裝飾好靚添。我哋一開波就叫咗三文魚、甜蝦、帶子、長腳蟹。刺身嘅質素真係好唔錯,非常新鮮,長腳蟹好鮮甜。之後就叫左啲壽司同埋卷物,我女朋友話嗰隻牛油果軟殼蟹好好食,因為我唔食牛油果,所以叫咗四件嘅牛油果軟殼蟹全部都係女朋友食晒。粟米我覺得幾好食,好甜同埋好多汁,我覺得好食過葵廣嗰啲粟米好多,而沙律就冇乜太大嘅特別,不過佢嘅沙律醬都幾多,我平時食沙律啲沙律醬仲多過啲生果,所以我覺得好好食。而雞翼上枱時就熱辣辣,食落口都幾有味,不錯!重頭戲黎啦!就係呢個帆立貝,我哋叫咗四隻,上枱時都俾佢嚇親,每一隻嘅份量都好大隻,成有半隻手掌咁大隻,配有好好味嘅沙律醬一齊燒, 勁好食。呢個
重頭戲黎啦!
就係呢個帆立貝,我哋叫咗四隻,上枱時都俾佢嚇親,每一隻嘅份量都好大隻,成有半隻手掌咁大隻,配有好好味嘅沙律醬一齊燒, 勁好食。呢個絕對推薦,一定要叫!
到最後梗係要食返個甜品啦,不過佢呢個嘅雪糕只係一人一杯,佢都有幾多口味俾你揀,movepick可以揀士多啤梨或雲呢嗱,而Haagen-Dazs就有多幾款俾你揀,不過唔係好記得有邊個幾款嚕!
整體上,佢嘅食物款式同埋味道真係非常之好,而座位上嘅安排都好舒服,二百幾蚊嘅buffet lunch真係物有所值,不過真係好多人,建議可以book咗位先,不過我見冇book位嘅都會盡量安排座位比佢哋,當然book定位穩陣啲啦,如果真係冇book嘅就早大概半個鐘左右去排隊啦。
2017-06-04
5 分鐘 (堂食)