2021-07-20
相信𝙲𝚊𝚏𝚎控對於 blackcoffee 同 heysonuts 呢兩個名都絕對唔陌生~最近佢地同onceyougocraft 開左新店🥞☕️🍻有西餐 有招牌𝚜𝚘𝚞𝚏𝚏𝚕𝚎 𝚙𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎 有甜品 有啡 有手工啤🤩一次過滿足我𝙽個願望✨一撇佢地一向文青風嘅裝修~今次佢地嘅風格好鮮明 充滿電影感🎞因為設計靈感來自於店主sss好喜歡嘅電影𝚝𝚛𝚊𝚒𝚗𝚜𝚙𝚘𝚝𝚝𝚒𝚗𝚐👐🏻很漂亮的裝修 打卡也一流😍𝚂𝚕𝚘𝚠 𝙲𝚘𝚘𝚔𝚎𝚍 𝙰𝚞𝚜𝚝𝚛𝚊𝚕𝚒𝚊𝚗 𝙱𝚎𝚎𝚏 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚔𝚜 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝙵𝚛𝚎𝚗𝚌𝚑 𝚁𝚘𝚕𝚕𝚜 $𝟹𝟷𝟾牛面頰超級軟腍!入口已經半溶了~而且醬汁濃郁得黎唔會話過咸所有肉都好入味~法包也脆口好吃!食食下 我想要一兜飯/意粉黎撈🤣🤣𝙴𝚊𝚛𝚕 𝙶𝚛𝚎𝚢 𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖 𝚂𝚘𝚞𝚏𝚏𝚕𝚎́ 𝙿𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎𝚜 $𝟾𝟾𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖打得好滑 而且伯爵茶味也濃郁!蛋香十足 空氣感也拿掐得很好不愧是招牌班㦸耶~𝙶𝚒𝚗𝚐𝚎𝚛 𝙼𝚘𝚏𝚏𝚕𝚎𝚜 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝙲𝚑𝚎𝚜𝚝𝚗𝚞𝚝 𝙿𝚊𝚜𝚝𝚎 𝚊𝚗𝚍 𝚅𝚊𝚗𝚒𝚕𝚕𝚊 𝙸𝚌𝚎𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖 $68很特別的薑味麻糬窩夫!最近真的蠻流行麻糬窩夫 但薑味真的第一次試🤣麻糬很煙韌 薑味也很濃 甜得
最近佢地同onceyougocraft 開左新店🥞☕️🍻
一次過滿足我𝙽個願望✨
一撇佢地一向文青風嘅裝修~
今次佢地嘅風格好鮮明 充滿電影感🎞
很漂亮的裝修 打卡也一流😍
牛面頰超級軟腍!入口已經半溶了~
而且醬汁濃郁得黎唔會話過咸
所有肉都好入味~
法包也脆口好吃!
食食下 我想要一兜飯/意粉黎撈🤣🤣
Slow cooked Australian beef cheeks with French rolls
𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖打得好滑 而且伯爵茶味也濃郁!
蛋香十足 空氣感也拿掐得很好
不愧是招牌班㦸耶~
Earl grey cream soufflé pancakes
很特別的薑味麻糬窩夫!
最近真的蠻流行麻糬窩夫 但薑味真的第一次試🤣
麻糬很煙韌 薑味也很濃
甜得黎又有點辣 新奇的感覺🤣
Ginger moffles with chestnut paste and vanilla icecream
𝙳𝚒𝚛𝚝𝚢 $𝟺𝟺
Dirty
𝙲𝚛𝚊𝚏𝚝 𝚋𝚎𝚎𝚛 $𝟼𝟾
很容易入口 淡淡的香氣
泡沫也蠻綿密的
Craft beer
店內裝修也是美美的!