2022-12-22
尖沙咀嘅呢間塚田農場,我成日去,可以有好靚嘅環境之餘,食物亦都唔算特別貴。一個簡單嘅炒飯,大約係$100左右;另外我下午茶都會嚟呢度飲日式Cocktail,就係鍾意佢有落地玻璃對住大大個維港嘅海景。需要一提嘅係,呢度店員服務嘅態度真係非常非常之好,每一次都會用雙手將你想要嘅嘢奉上,殷勤招待。一坐低嘅時候,我一定會叫一杯飲品,我想要清新啲嘅味道,所以就叫咗Cucumber Calpis,特別一提嘅係,呢杯酒裏面加咗青瓜汁,青瓜汁本身除咗清新之外,亦都有一浸甜味,Shochu味道唔算太濃烈,所以係一杯好refreshing呢度嘅飲品。之後我都叫咗一個疏乎厘玉子燒,玉子燒,剛剛嚟到嘅時候係用一個鐵板裝住,然後點叫我起身玉子燒反轉,放落一個碟上面,領導玉子燒嘅外皮有一陣焦香,近乎焦糖味嘅焦香味;內裏有豐富嘅蛋汁,再加埋鰻魚配料,喺呢度嘅signature之一。我自己本身鍾意健康,所以揀一款沙律🥗,佢個Vitamin Tower賣相吸引,醬汁仲有紅蘿蔔汁同埋洋蔥汁供選擇,我就揀咗紅蘿蔔汁,整個沙律嘅菜都好多種類。最後我驚自己唔夠飽,所以都叫咗一份炙燒三文魚卷,炙燒過後嘅三文魚,會有一層香口嘅油。
最後我驚自己唔夠飽,所以都叫咗一份炙燒三文魚卷,炙燒過後嘅三文魚,會有一層香口嘅油。連埋飯一齊食,飯亦都會有一浸油香,連埋本身裏面有蟹柳玉子,牛油果,點埋豉油,不錯。