2021-11-22 3089 瀏覽
推介正宗潮州滷水店🙌🏻#梅花村小館 平時西餐煎鵝肝就見得多,原來滷水鵝肝係咁正架😍呢間餐廳嘅滷水好入味,鵝肝入口即溶,鵝片每塊都切得好均勻,肉質鮮嫩、夠晒入味!鵝腸好彈牙,底下仲有滷水豆腐,豆腐好滑嫩!果然唔錯!難得嚟到食潮州菜,點都要試吓一啲特色菜式,今次叫咗潮式糖醋麵,廚師將潮州麵煎炒成薄餅,點上砂糖同埋醋,咬一啖入口味道酸酸甜甜,食落口感覺幾特別,有驚喜!😋😋另外推介富豪炒飯,未食已經聞到好香,炒得好夠鑊氣!味道亦十分好食👍🏼👍🏼最後亦係我最愛嘅甜品😍😍反沙芋!我一口氣食咗5舊🤤🤤呢間嘅反沙芋一直係我最愛嘅其中一間!芋頭夠腍,外面一層糖衣夠晒脆卜卜,每次嚟都一定必叫😋呢間餐廳啱啱裝修完,環境唔錯,好適合一大班人打冷!正呀😋
推介正宗潮州滷水店🙌🏻#梅花村小館

呢間餐廳啱啱裝修完,環境唔錯,好適合一大班人打冷!正呀😋
2021-11-18