2017-07-07
今日約左友人銅鑼灣逛街,友人訂了呢間放題醫肚,我未試過,好期待。地點也算近地鐵站,環境裝修OK,夠寛落,我地3個女士,選了個大卡位,吹水最好。我地其實最愛吃壽司和軍艦,先來左個日本黃金魷魚、蟹籽和北寄貝軍艦都好好食,夠新鮮,另外海膽三文魚壽司都係推介,海膽好鮮甜啊,友人勁食飛魚壽司,因為少食到,其實我也覺得好吃。另外卷物又係我地最愛牛油菓軟殼蟹好正,層次一流;另外就係個海膽手卷啦,呢度D海膽好鮮甜又新鮮,唔似上次去旺角放題嗰D咁腥呀,要食多D咁先抵。另外主食鮮蟹粥好味,一定要試。飲品好多揀,樂天呀、道地呀都有,成個櫃揀,令人有選擇恐懼症。燒物牛仔骨、海蝦、鰻魚、日本蕃薯仔…全部都好食,Encore 又Encore ,呢度重有火鍋自助Bar,食材OK,起碼想食都有,估佢唔到。今餐食到盡,都係2佰幾,我地無蝕本。呢度來野好快呀,要讚下!
呢度來野好快呀,要讚下!