食火鍋放題你會諗起邊間?我就諗起【扇火鍋】因為之前同朋友食過都好好!最近出咗個🌞夏日限定- 蕃茄壽喜燒火鍋🥘於是點咗個試試,超有驚喜🤩我揀左$299澳洲產黑毛和牛🐃及北海道四元豚🐖一開始鍋內有好多蔬菜,自行先鋪啲黑毛和牛係鍋面,然後有兩壺蕃茄壽喜燒湯底分開上,俾你自己倒落去,因應自己口味濃度去決定倒多定少(建議:淡口味人士倒一壺湯底好,配一半水/清湯;濃口味人士倒晒兩壺湯)出面有自助吧熟食區- 關東煮及炸物,趁個爐未搞掂可以試吓,有蒟蒻、油豆腐、丸子、海帶等等!炸物有炸雞、炸魷魚圈、薯格、章魚小丸子等等!也有自助配料區,有丸有菜有麵等等,一般打邊爐嘅材料都有🔸蔬菜竟然有羽衣甘藍💥亦有娃娃菜、生菜、芽菜、蘿蔔、蓮藕、秋葵等🔸雜丸類有獅子狗、白魚蛋、龍蝦丸、魚豆腐、香菇貢丸、脆皮腸等🔸肉類除咗可以點牛肉,出面自助區亦有魚柳及雞塊提供,配料選擇都幾多!我建議主力食澳洲黑毛和牛及歐洲豚肉,比較嫩滑!🔸麵類有公仔麵、蛋麵、薯粉、烏冬等,我建議選擇薯粉及公仔麵,因為呢隻薯粉好煙煙韌韌,而且吸收湯底精華,個薯粉好好食!而個公仔麵係出前一丁質地,吸晒湯底精華,非常濃郁入味!🔸海鮮類有魷魚、墨魚仔、蝦滑

我揀左$299澳洲產黑毛和牛🐃及北海道四元豚🐖

也有自助配料區,有丸有菜有麵等等,一般打邊爐嘅材料都有
炸物

第二轉澳洲黑毛和牛

🔸海鮮類有魷魚、墨魚仔、蝦滑、蟹柳,我建議墨魚仔及蝦滑可以一試,墨魚仔好爽口又香,蝦滑就彈牙
魷魚、墨魚仔,蝦滑、蟹柳

另外出邊有三個大雪櫃是飲品,裏面有汽水及茶,最有驚喜嘅係有零卡路里OOHA及維他有汽檸檬茶,好少打邊爐放題會有提供😍除咗有道地烏龍茶/解茶,仲有自家麥茶提供!

最後甜品有部雪糕機自助製造🍦有兩款口味:綠茶乳酪雪糕、牛奶雪糕,我就鍾意食綠茶乳酪雪糕,因為綠茶味好突出而且又唔會太甜,而牛奶雪糕就好似牛奶妹糖味道,好重牛奶味同時有少少甜!