➖➖➖黃大仙。推介🥴花生醬拌餃子➖➖➖花生🥜控必試的平民小店唔鍾意食花生醬嘅仲有蒸餃呢。。呢間小店都幾多人幫襯,店內不斷都有人等位,雖然座位不是坐得太舒服,但是香港的平民小店,最緊要食物取勝,反正大家也不會待在餐廳太久。。餐牌圖文並茂,牆上還寫上了不同的off menu 呢。花生醬餃子好啱我嘅口味,記得以前喺深圳食過,一直念念不忘,終於係香港搵到啦。。▪️花生醬拌餃子$32/8隻▪️拍青瓜$22▪️麻辣土豆絲$22▪️酸辣薯粉$30▫️➖花生醬拌餃子❗️❗️性價比高❗️❗️每粒餃子都脹卜卜,接痕清晰又靚花生🥜醬冇顆粒但幾香濃稠適中,唔會杰到張實個口餃子入邊仲有紅蘿蔔🥕韭菜。蔥花。豬肉好耐之前喺大陸食過喺香港重遇真係有一種相逢恨晚嘅感覺😍▫️➖拍青瓜正常味道開胃菜▫️➖麻辣土豆絲 & 酸辣薯粉好正啊!薯粉夠彈牙😍土豆絲係我最鍾意嘅麻辣!唔食得辣可以叫BB辣。➖小總結:好想再食。好味道😍😍😍堂食無加一, 只係收現金。但係座位就會坐得迫啲🙈呢度嘅價錢實在好相宜,差唔多用外賣嘅價錢就可以坐低堂食。個人覺得值得一試。回頭率: 100%。
➖➖➖黃大仙。推介🥴花生醬拌餃子➖➖➖
花生🥜控必試的平民小店
唔鍾意食花生醬嘅仲有蒸餃呢

▪️花生醬拌餃子$32/8隻
▪️拍青瓜$22
▪️麻辣土豆絲$22
▪️酸辣薯粉$30

➖花生醬拌餃子❗️❗️性價比高❗️❗️
每粒餃子都脹卜卜,接痕清晰又靚
花生🥜醬冇顆粒但幾香
濃稠適中,唔會杰到張實個口
餃子入邊仲有紅蘿蔔🥕韭菜。蔥花。豬肉
好耐之前喺大陸食過
喺香港重遇真係有一種相逢恨晚嘅感覺😍
➖拍青瓜
正常味道開胃菜
➖麻辣土豆絲 & 酸辣薯粉
好正啊!薯粉夠彈牙😍
土豆絲係我最鍾意嘅麻辣!
唔食得辣可以叫BB辣

➖小總結:
好想再食。好味道😍😍😍
堂食無加一, 只係收現金。
但係座位就會坐得迫啲🙈
回頭率: 100%