2019-05-08 224 瀏覽
同老媽去撐檯腳,佢揀左泰菜黃珍珍。食客都多,但環境幾好,唔會逼夾。見大半場都食緊咖哩蟹,巨型的蟹,好鬼吸引。我地都咪執輸,叫左一隻。咖哩炒蟹 $368原隻大肉蟹,好鮮味又啖啖肉。兩個人分享,大滿足。咖哩好香好滑,味道係甜而不辣,而且質感有少少杰似乎好多蟹膏,最啱配包包。上面仲有一堆日式蟹子,撈埋入咖哩汁一齊食,口感又幾得意喎!肉蟹的大蟹蚶,啖啖肉超好味。餐廳都算幾貼心,有一盒膠手套提供,等大家食蟹的時候可以盡興D,唔使就住就住。蒜蓉豬仔包(四個)$48 呢間的蒜蓉包好有誠意,係成個小豬仔上架皮脆內鬆軟,加上惹味蒜蓉,齋食都好掂。而用來配上咖哩汁,更加係一流,一人兩個啱啱好 海鮮濕炒粉$118好足料,海鮮多,菇菌同菜亦多,餸的比例絕對多過河粉,啱曬食餸多過食飯的一族。濕炒河粉的芡汁煮得幾好,稠杰度同味道都好適中。芡汁唔會太漿,又唔會水滴滴,做到掛汁的效果。還有室外坐位,遠望尖咀景,呢個天時涼涼地,好啱一班朋友 chill 吓。下次再來叫D小食,飲返兩杯,不知幾爽。
同老媽去撐檯腳,佢揀左泰菜黃珍珍。

食客都多,但環境幾好,唔會逼夾。

咖哩炒蟹 $368

上面仲有一堆日式蟹子,撈埋入咖哩汁一齊食,口感又幾得意喎!
咖哩炒蟹

肉蟹的大蟹蚶,啖啖肉超好味。

蒜蓉豬仔包(四個)$48
呢間的蒜蓉包好有誠意,係成個小豬仔上架

皮脆內鬆軟,加上惹味蒜蓉,齋食都好掂。
蒜蓉豬仔包

而用來配上咖哩汁,更加係一流,一人兩個啱啱好

海鮮濕炒粉$118

蒜蓉豬仔包