Miss Eva Or
推介「兩餸一菜湯飯」
Miss Eva Or
2021-04-02
關注
湯加(屯門大興)

今日午餐同事一齊叫屯門大興湯嘅「湯加」,我見好少留言,而且只有負評,好想為佢持平俾少少個人意見。

今次不是第一次幫襯湯加,前一次15.03.21我用網上外賣平台訂「蟲草花花膠魚肚雞湯飯」,其實味道不錯,只是雞油太多,整體上四星。

但今次我聽了同事的意見,叫了「兩餸一菜飯湯飯」,結果選擇非常多,最重要是有健康的選擇,例如竹笙、豆腐、鮮牛肉、雞肉片、多種瓜菜,我同事都揀了雞扒,又香口又美味。另外湯底(例如魚湯、辛辣、番茄)同飯/粉/麵都有好多選擇,連三色飯、薄餅也有。選擇十分之多,悉隨尊便,而且可以加好多嘅餸,最多好像是十款,哈哈!

其他同事叫「姬松茸鮮淮山竹絲雞湯飯」味道尚可,無「蟲草花花膠魚肚雞湯飯」那麼油膩。但另一個訂「客家黃酒薑絲煮滑雞湯飯」就不太合味道。

最近網上外賣平台也有折扣優惠,尤其網上外賣平台有八折優惠,十分化算。

所以我想湯加的湯飯未必個個喜歡,但我覺得「兩餸一菜湯飯」,選擇好多,味道佳,值得推介!
食材選擇多,豐儉由人,又有健康選擇,推介!
食材選擇多,豐儉由人,又有健康選擇,推介!
味道尚可,但比較油膩
味道尚可,但比較油膩
網上外賣平台
網上外賣平台
唉……今日的我要打倒昨日的我,啱啱又留了劣評!😢
2021-04-19
回覆
有個短頭髮中年男侍應的服務態度很差,說話語氣差。叫了外賣後去自取,外賣原來已在比較遠距離的枱面上,而我當時並不知道就等了一段時間,之後有個女侍應就對那個中年男侍應說我的外賣餐已在枱面上,為何還不拿給我? 而那男侍應態度語氣差地說我自己唔識行去睇來拿走咩。 如此趕客的態度,強烈建議將他解僱吧~
2021-04-28
回覆
早晨,如果職員態度差、食物又唔新鮮,根本就唔值得再幫襯,尤其天氣開始熱,食物如處理不當,極易變壞,就容易食物中毒。😳
2021-04-30
「兩餸一菜湯飯」
蟲草花花膠魚肚雞湯飯
蟲草花花膠魚肚雞湯飯