2023-03-08 174 瀏覽
我一直都好鍾意食泰國嘢😍有種食極都唔厭嘅感覺未有假可以去旅行之前,唯有喺香港食吓泰國嘢.呢日就同舊同學去咗 #泰屋 呢度環境幾清幽,佈置幾有渡假feel算幾闊落,坐得幾舒服~.我同朋友兩個女仔,叫咗以下嘅嘢食:1️⃣串燒(半打)串燒只可以揀其中兩款,所以我哋就揀咗雞同埋牛,食落幾香口同埋惹味,連埋個沙爹醬一齊食唔錯2️⃣豬頸肉沙律個人覺得呢個沙律🥗係咁多款嘢食入面最出色,我同朋友都算食到辣,覺得啲豬頸肉調味恰到好處,辣辣哋+微酸得嚟肉質好爽口彈牙,係一款幾開胃嘅小食3️⃣炒金邊粉呢款金邊粉比我想像中大碟🙈而且賣相幾靚,煎蛋花下面包住好幾隻大蝦🦐將旁邊嘅花生碎同埋青檸汁撈埋落金邊粉,口感同埋味道都有更多層次呢!4️⃣椰青食泰國嘢點可以冇椰青飲?食完多香料嘅泰國嘢,飲返個椰青就即刻解晒膩..🐘泰屋📍旺角彌敦道726號2樓
我一直都好鍾意食泰國嘢😍
有種食極都唔厭嘅感覺
未有假可以去旅行之前,唯有喺香港食吓泰國嘢
呢日就同舊同學去咗 #泰屋
呢度環境幾清幽,佈置幾有渡假feel
算幾闊落,坐得幾舒服~
我同朋友兩個女仔,叫咗以下嘅嘢食:

1️⃣串燒(半打)

2️⃣豬頸肉沙律

3️⃣炒金邊粉