2020-10-31 1113 瀏覽
大閘蟹嘅魅力真係沒法擋 🥰🥰早前喺屋企已經食過一次 ,但可能唔係太識揀😅感覺一般 聽朋友講喺尖沙咀isquare 食咗10蟹宴四人餐 人頭都係300蚊 🤩🤩而且質素非常高,隻隻蟹都爆高喎 🤤🤤今日特意book定位 同屋企人再嚟 大閘蟹宴 😬😬捉住尾巴 先來八隻大閘蟹,四隻台四隻乸 !每人都可以試曬兩款 ,目測有4-5 兩,真係算大隻😀😀 而且隻隻爆曬膏 非常之鮮甜 甘香🤭🤭食蟹用具齊全!連蟹鉗都可以食得乾乾淨淨 😋😋而且肉質做好紮實添 可以慢慢食 食完一道菜再嚟第二度菜,認真細心,服務好好呀 👍👍再嚟鹵水拼盤 非常入味而且唔會太油,仲有我至愛嘅 滷水豆腐再嚟喜記嘅signature喜記薑蔥炒蟹 ,火候非常夠 ,救鑊氣,非常之香 😍😍薑蔥炒蟹又係另一食法 主要係肉質非常鮮甜 再嚟金銀蛋時蔬 大大碟夠曬食 唔使驚未夠飽 ,仲有芝士牛油麵包蟹伊麵 🤩🤩第三種對鞋嘅享受 芝士汁 非常香濃 蟹嘅鮮味滲曬伊麵度 再加埋芝士汁嘅香濃 真係唔錯唔錯 最美食埋碗薑汁蕃薯糖水就非常圓滿呀 頭三百蚊左右 真係大滿足 唔知大閘蟹收爐之前,會唔會可以食多次呢😂😁

再嚟鹵水拼盤 非常入味而且唔會太油,仲有我至愛嘅 滷水豆腐
再嚟金銀蛋時蔬 大大碟夠曬食
最美食埋碗薑汁蕃薯糖水就非常圓滿呀