2019-06-27 84 瀏覽
香港人鍾意食三文魚就唔使講㗎喇估唔到最近喺尖沙咀見到一間專食三文魚小食嘅鋪頭 於是入去試一試入到去簡單裝修 但地方整齊整潔 店內標榜所有三文魚來自挪威 新鮮直送 大可放心食用店內除咗有小食售賣之外仲有其他 挪威進口嘅食品 好似有魚油 挪威魚蛋 番茄醬鯖魚等等款式方面除咗有三文魚之外 仲有挪威魚蛋同埋多士 漢堡等選擇我哋今次選擇咗金沙三文魚 $48所有小食都係即叫即整 喺製作期間已經聞到好香嘅味道 金沙即係鹹蛋黃醬 大量嘅鹹蛋黃醬沾滿咗每一塊三文魚 三文魚外皮香脆 冇腥味 而且份量十足 一份已經足夠兩個人食挪威魚蛋 $25挪威魚蛋有麻辣同埋芝士選擇今次我哋選咗麻辣味道麻辣味十足 挪威魚蛋個質感同一般魚蛋有啲唔同普通魚蛋有彈性 爽口帶有麵粉 但係呢一隻挪威魚蛋食落口感比較紮實 啖啖都係魚肉魚香味十足六粒魚蛋裏面有三文魚同埋鱈魚兩種口味個人比較鍾意食三文魚味道 魚香味較出呢個有驚喜煙三文魚多士 $15蛋沙律配上三文魚 再加埋多士呢個配搭唔錯 食落口感層次豐富 煙燻味道十足芥末三文魚 $48另外一款三文魚再配上芥末醬 芥末味香 同三文魚味道好夾
香港人鍾意食三文魚就唔使講㗎喇
估唔到最近喺尖沙咀見到一間專食三文魚小食嘅鋪頭