2019-08-15 292 瀏覽
好日唔黎尖沙咀,黎食個早餐就出事!叫左個沙嗲牛麵餐,跟炒蛋同丹麥多士,飲熱奶茶,42蚊,尖沙咀來講正常價位,冇收貴你。點知炒蛋黎就出事喇,一望落去,個面已乾,開始結塊,用手指背惦一惦,只有僅餘既微暖,只係未去到凍。再惦一惦塊多士,熱既,正常,新鮮即烘。叫姐姐來了解我話個蛋好似唔係咁新鮮喎,即時已經多一個姐姐圍埋黎姐姐:新鮮即炒架喎!我:我惦過,唔熱喎,我手指仲未抹走蛋跡姐姐拎起摸碟底:熱架喎我:咁換唔換?姐姐:我地唔會擺架d野我:咁即係唔換,ok喇,唔換無問題,ok架喇,唔該。姐姐散去最後食入口為準,果然係放左一輪,應該10分鐘度,表面既蛋已被吹到乾身同變硬,但未致於極差。沙嗲牛麵正常,跟餐係一丁底要讚。奶茶唔得,偏苦偏澀,落一包糖都減輕唔到苦澀,飲完鞋口。好少打食評,但真係嬲嬲地,咁就矛左個Good morning🤷🏼‍♂️
好日唔黎尖沙咀,黎食個早餐就出事!

叫姐姐來了解

我話個蛋好似唔係咁新鮮喎,即時已經多一個姐姐圍埋黎

姐姐:新鮮即炒架喎!

我:我惦過,唔熱喎,我手指仲未抹走蛋跡

姐姐拎起摸碟底:熱架喎

我:咁換唔換?

姐姐:我地唔會擺架d野

我:咁即係唔換,ok喇,唔換無問題,ok架喇,唔該。

姐姐散去

🤷🏼‍♂️
“炒滑蛋”
2019-08-15
$42 (早餐)