2009-05-18 29 瀏覽
我係napoleon既超級fans!食過paris既作品~一試愛上..誓要尋找最好食既拿破崙!好食既宗旨係:新鮮既酥皮唔會有水氣~要crispy鬆化脆口+蛋香奶油味既custard!而非cream+sponge cake!第7間試既係habitu cafe,個餅叫咩名唔記得喇..因為佢係意大利做法..但其實都係千層酥~$32老公請既~接我收工時行去跑馬地果邊見到..入左去叫呢個有blueberry既napoleon cake~唔記得左佢正名~映完相仲留低左部手提間cafe度-.- 因為呢件又貴d..但大件d..仲係last one~嗯...blueberry加左幾fresh但我唔好..overall黎講,冇左生果同新鮮食既話應該唔錯..不過都幾貴~我相信新鮮出爐既話應該唔錯~!

拿破崙餅
拿破崙餅