2024-09-17
龍味館係一家大細食飯嘅好選擇,餐廳環境寬敞,座位都幾舒適,無論同家人定朋友嚟都好適合。招牌菜式係脆米波士頓龍蝦湯鮑魚海蝦泡飯,用波士頓龍蝦熬製嘅湯底,鮮甜濃郁,再加上新鮮嘅鮑魚、海蝦同帶子,飯粒吸滿湯汁,口感豐富。最特別係加咗脆米小朋友特別鍾意呢度嘅點心,因為唔單止好食,仲有啲外型好可愛嘅選擇。其中一款係卡邦尼小甘筍金其實係咸水角,整咗成甘筍嘅造型,睇落非常可愛,口感同味道都幾唔錯,外皮脆口,內餡有濃郁嘅卡邦尼味道,唔會太重,食落去有啲驚喜。加上龍蝦蝦餃同蟹籽鮮蝦燒賣呢啲招牌點心,都係用料十足嘅選擇,無論大人細路都會鍾意。餐廳嘅裝潢同氣氛都令人感覺輕鬆,食完飯可以慢慢傾偈,成個體驗幾舒適。—————-𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:佢哋嘅套餐 B兩位用$498,價錢實惠,分量適中,仲有會員優惠,對於經常嚟食嘅人就更加抵食—————————————————𖠿𖥣 龍味館 (中環)〒 中環德輔道中173號南豐大廈2樓3-5號舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #
—————-
𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:
—————————————————
𖠿𖥣 龍味館 (中環)
〒 中環德輔道中173號南豐大廈2樓3-5號舖
—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #foodstagram #中環 #centraleats #chinese #龍蝦 #中菜
___
🥇Follow @eathkgirls