近日去左元朗Sense Desert Cafe試左盆栽甜品-原味外型極細,味道不錯(只限Cream),食到落蛋糕部位有濕潤既感覺,賣相唔錯,是次只能欣賞Cream,底同其他出面食既差吾多,如沛公甜品,但沛公冇左打卡8折,其實都唔抵食!(齋睇唔夠飽)味道: ★★☆☆☆抵食: ★☆☆☆☆而哩個蜜糖趣趣蘋果金寶,金寶(店員講係一種麵粉拎黎焗),雖然大家見到好乾身,但配料有cream同雪糕,無錯配料的確係雪糕,因為太乾身同埋(一開始)食落部份(金寶)表皮係苦既,仲有我對蘋果唔太喜歡。但係食左一陣,態度360度轉變,內底的蘋果同個金寶配合得好好,因為我將個金寶連蘋果片鏟埋一齊,再沾cream同雪糕,味道岩岩好,同一樣焗的甜品既鋪頭黎講,真係超曬班!仲諗住佢係配角(非topic / hot item) 唔會好食得去邊,原因係俾招牌盆栽甜品受影響,而覺得麻麻地!味道: ★★★☆☆抵食: ★★★☆☆*另外新出雪糕mix分子料理($7x),但價格同埋我對佢招牌菜麻麻既感覺,未必會有機會再試。($7x既價格可以試到好多野,住元朗的人你懂的)
近日去左元朗Sense Desert Cafe

蜜糖趣趣雪糕+蘋果金寶
盆栽甜品-原味
味道: ★★★☆☆
抵食: ★★★☆☆

($7x既價格可以試到好多野,住元朗的人你懂的)
2015-04-20