2022-08-18 1063 瀏覽
我第一次食竹家莊既時候,個腦已經係: 天呀! 好耐無食過咁好食既燒鴨配瀨粉啦! 而家食左十幾廿次之後既反應都仲係: 天呀! 真係好好食呀! 我無誇大, 我真心覺得呢一間餐廳既食物係好有誠意,對客人都好好。佢都真係唔會為左做生意,梗硬推介你食呢樣食個樣。個燒鴨瀨粉既燒鴨係完全無碎骨,只有啲大骨,啖啖肉,好滑!我係度食咁多次都真係無失望過,每次都讚佢好好食,連出名既燒味店都唔會夠佢好食。其實除左佢個招牌燒鴨之外,佢既炒蜆都好出色。佢豉椒炒大蜆超級鮮甜,隻隻粒粒都有豉椒味,超有鑊氣,真係唔好錯過❤️而且我發現,堂食係勁多韓國人黎食,有啲都幾好樣🤩 想𥄫仔既話,都可以過黎順便過下眼福,咁當然要滿足自己口福先啦。

其實除左佢個招牌燒鴨之外,佢既炒蜆都好出色。

• 燒鴨河粉