2022-06-30 2058 瀏覽
媽媽生日沒有出街食慶祝,我決定訂媽媽最愛的日本放題,因為媽媽喜歡食放題,所以香港好多間都食過,我自己覺得殿大喜屋的食物和性價比是較為出色的!餐廳好大,自取區不會太擠迫!主要分飲品區、前菜區、熟食區、甜點區、雪糕區!飲品區真的超讚!因為有冷熱清酒任飲,還有梅酒、白酒、真露!愛飲酒之人相信會樂而忘返!還有其他汽水、茶、啤酒等等!頭盤拎了一些海鮮,都好新鮮!大喜屋定期都會update餐牌!所以每一次佢都有驚喜!今次見到有拖羅、鮑魚、和牛任食!第一round點了刺身,拖羅絕對沒有「揸流攤」,入口肥美無渣!其他刺身例如三文魚、帶子、牡丹蝦等等都很出色!另外還有放題很少見的池魚!鮑魚壽司很特別,可以一試!之後有燒物,點了燒雞軟骨、牛舌、菠蘿、羊架,羊架encore了好多次,好腍好惹味,菠蘿也很讚,切了皮,又超級甜!燒鱈魚干都好好食,好似薯片卜卜脆!和牛薄燒也是必食推介!油脂分佈平均,沒有筋,肉質腍,好香!還有炸蒜,高水準!另外有兩樣食物好驚喜,第一就是避風塘炒蟹,海量的炸蒜,不算辣,蟹都好大隻,媽媽大讚!第二驚喜就是醉鮑魚!鮑魚有咬口又腍,淡淡酒味好香!好滋味!天婦羅炸蝦大隻,炸漿薄,夠脆!最後還
餐廳好大,自取區不會太擠迫!
主要分飲品區、前菜區、熟食區、甜點區、雪糕區!

頭盤拎了一些海鮮,都好新鮮!

大喜屋定期都會update餐牌!所以每一次佢都有驚喜!
今次見到有拖羅、鮑魚、和牛任食!

鮑魚壽司很特別,可以一試!

燒鱈魚干都好好食,好似薯片卜卜脆!

第二驚喜就是醉鮑魚!鮑魚有咬口又腍,淡淡酒味好香!好滋味!

天婦羅炸蝦大隻,炸漿薄,夠脆!
最後還吃了不少甜品和雪糕,雪糕有Häagen-Dazs!值回票價!

2022-06-28