2019-07-05 88 瀏覽
Book左7:45pm睇蜘蛛俠見仲有個幾鐘,又有小小肚餓就搵左間專門食抺茶甜品鋪頭坐低我地兩個女仔一於小理,就揀左兩個甜品揀左①蕨餅黑蜜窩夫 $54最主要閨蜜岩岩係日本番尼,話蕨餅真係好好食,所以今餐都係佢發板都唸住所有甜品都要有蕨餅😂賣相都吾差🤩🤩🍨我地一見到蕨餅即刻放入口,我覺得加埋小小雪糕既甜味,係岩岩好🤤吾會太甜,岩哂香港人既口味新地雪糕🍦有小小黑糖既味道,完全食到停吾到口,我地仲覺得吾夠抺茶🍵果然係佢地既王牌,連抺茶雪糕🍨都有好濃厚既茶最後仲有小小回甘,同埋旁邊既紅豆蓉一齊食超級match 😍只可惜佢用窩夫尼放雪糕,食起上尼有啲麻煩😅😅好易散到周圍都係② 抺茶軟心朱古力芭菲 $59靚就好靚喇,不過佢既排既次序食尼吾太好,太多粟米片既野放係入面,變相太過dry面頭個舊抺茶軟心朱古力🍫,要分兩啖尼食,仲要加啲雪糕,吾係就會太流同苦過頭溫馨小提示食到最底記得要攪拌均勻啲綠茶糖水,吾係面層會冇乜味其實呢杯野屋企整都整到③原味蕨餅 $39我地兩個見食完兩樣甜品都吾夠喉,又覺得佢啲好蕨餅好似都整得幾好點知呢碗🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️失望都係飲杯茶順下氣

Book左7:45pm睇蜘蛛俠
見仲有個幾鐘,又有小小肚餓就搵左間專門食抺茶甜品鋪頭坐低

我地兩個女仔一於小理,就揀左兩個甜品揀左

①蕨餅黑蜜窩夫 $54

賣相都吾差🤩🤩🍨

② 抺茶軟心朱古力芭菲 $59

溫馨小提示

食到最底記得要攪拌均勻啲綠茶糖水,吾係面層會冇乜味

其實呢杯野屋企整都整到

③原味蕨餅 $39