2017-06-17 118 瀏覽
見到網上面咁多人讚呢間抹茶店,作爲抹茶控梗係要黎親自試下係咩真係咁好味啦!由於我係大概兩點幾三點去,所以都唔多人,係門口望,已經覺得舖頭好有日本feel~ 入到去,餐廳既設計簡潔,坐落都算舒服既,同埋環境清靜,好啱成班friend一齊黎。舖頭對住既風景真係好靚,可惜天氣麻麻地,如果唔係對住呢個景真係會影多幾張相... 京之精選($98)佢既蛋糕好鬆軟,好海綿~ 而且綠茶味好濃郁,值得一讚,但其實我期望個蛋糕係暖既...佢配埋紅豆蓉同cream一齊食會令蛋糕加點甜,好配! 軟雪糕($98)我叫既雪糕係雙色- 抹茶+焙茶雪糕都係好濃綠茶味,有回甘既味道,好香濃,而且雪糕好滑,creamy得黎都唔會話濟或者太瘺,但個脆皮係好似普通雪糕筒個啲脆皮,無咩特別.....個啫哩好滑,都有綠茶味但比較淡,而且唔甜,相對下唔鍾意甜既人就會鍾意。佢個紅豆蓉就係中和返令佢無咁淡同無味,同埋個白玉丸子好煙韌,好有咬口!茶位(每人$10)茶味好濃郁香醇,中和返食左咁多甜野,食完飲返杯可以消濟,熱烘烘一杯茶,飲完舒服嗮!整體黎講都唔錯既,不過價錢比較貴,我認為唔係好划算,但係啲服務都唔錯,而且都好快手就有得食,啲

京之精選($98)

佢配埋紅豆蓉同cream一齊食會令蛋糕加點甜,好配!

軟雪糕($98)

我叫既雪糕係雙色- 抹茶+焙茶

茶位(每人$10)

整體黎講都唔錯既,不過價錢比較貴,我認為唔係好划算,但係啲服務都唔錯,而且都好快手就有得食,啲風景又唔錯,可以影下相咁,可以再黎!