2021-07-28
一直都好想試omekase,但晚餐通常都要四位數起跳。於是我地選擇lunch去食,黎個價錢真係好吸引,今次嘅竹套餐只需要$298,就已經有沙律,壽司9件,一件手卷,茶碗蒸同麵豉湯,仲有雪糕添!首先就黎個鱈魚乾同前菜沙律。之後就到壽司,師傅會續一介紹,可惜我地都無mark低,所以唔可以寫曬出黎。我個人覺得右口魚最後驚喜,平時係壽司舖可能食左口魚食得多,但係右口魚係經過火炙,將d魚油逼曬出黎,加埋黑松露嘅味道係好match,令到魚油香j而不膩。坐喺bar枱睇住師傅整壽司,真係好似近距離欣賞藝術品咁。🍣赤貝🍣拖羅壽司配吞拿魚蓉🍣赤酢吞拿🍣燒右口魚壽司配黑松露醬🍣海膽🍣東京灣鯖魚配浸醋昆布🍣鮑魚 之後就有一個三文魚籽手卷內有天婦羅脆脆同吞拿魚蓉。d三文魚籽多到滿瀉,平時食到嘅三文魚籽通常帶有一陣腥味,但今次手卷嘅三文魚籽應該相當新鮮,淡淡嘅鹹香配脆口嘅天婦羅脆脆,同埋吞拿魚蓉嘅甜真係好好食。最後有茶碗蒸同雪糕,為今餐畫上完美句號!
首先就黎個鱈魚乾同前菜沙律。
🍣赤貝
🍣拖羅壽司配吞拿魚蓉
🍣赤酢吞拿
🍣燒右口魚壽司配黑松露醬
🍣海膽
🍣東京灣鯖魚配浸醋昆布
🍣鮑魚
最後有茶碗蒸同雪糕,為今餐畫上完美句號!