2004-10-30 5 瀏覽
本黎今日想去IKEA行街,點知已經CLOSE左,所以就起附近搵間野食晚飯,朋友見到話想食擔擔麵,SO我地就黎試試價錢真係好抵,食夠$50就有$10COUPON用,所以今日埋單只係$47兩個人食左三樣野,排骨擔擔麵,四川擔擔麵,韭菜水餃,個人覺得韭菜水餃係三樣中最好,雖然皮有D厚,相信係因為防止水餃湯漏出黎,所以先整厚少少,但味道OK兩個擔擔麵分別不大,因為兩個都唔夠麻又唔夠辣,冇花生又冇蔥花,只係得DD肉碎,麵係幼麵,朋友仲話如果排骨可以分開上會好D,因為浸起湯入面已經"林"晒仲有,今日星期五有優惠,雞翼同銀絲卷都係半價,雞翼($14有7-8隻)銀絲卷($4!!!!!)我見好多人都有ORDER雞翼,另外隔黎台有人食酸辣湯麵,麵係粗麵,而且好大碗,賣相好得,我諗應該會唔錯今餐味道唔可以話好好,但真係好抵食囉,應該會再黎食第二D美食
兩個人食左三樣野,排骨擔擔麵,四川擔擔麵,韭菜水餃,