2009-07-03 27 瀏覽
呢日行過銅鑼灣,去左好耐冇去嘅海皇,入去食lunch. 佢地而家做緊promotion, 艇仔粥12蚊,鼓油王炒面8蚊。我地兩樣特價野,艇仔粥同炒面都有要,另外,仲叫了一個牛肉魚片粥,一個羅漢齋腸粉。首先講下個艇仔粥,裡而有魷魚、肉丸、豬皮,唔算好多食送,不過煲得都幾綿。炒面就無咩特別,無話好唔好食,不過就有好多人要,因為有特價吧。個羅漢齋腸粉比較特別,因為出面其他舖頭少啲見。腸粉上面有粟米粒,蘿蔔等等蔬菜,賣相幾色彩豐富。最後,呢度都幾抵食,而且見呢間店子整體都幾乾淨整潔,員工右手(為何只是右手?)都有戴膠手套,仲不時更換(雖然有點浪費,但如果拖完地咁就緊係要換啦)。唯一有少少可以改善嘅地方,我地那天坐低都無兩分鐘,就有三個員工走過來要幫我地點菜,我都有請佢地等等,但係其後隔了一會又有人再過來。其實,可以稍稍等等,o個時都唔多人,又唔係要快啲翻檯比下一檯人。

最後,

2009-06-27