2011-11-22 28 瀏覽
之前聽朋友介紹 盛八既燒肉不錯 但收費較貴 要二三百蚊一位 錦arm見到有團購 晚市百二蚊加一每位 就買左兩張 過左兩個禮拜book位 只可於日至四下午五半使用 但旺角分店星期日已經full曬 閒日朋友又唔得 唯有轉戰銅記因為朋友塞車關係 遲了大概十分鐘 到達時已差不多坐滿 餐廳本身不大 大概容納一百人 氣氛熱鬧 環境舒適 可能我地遲去關係 獲安排坐bar位 唔係好夠大 成日手肘撞手肘 一坐低又無人理 連杯茶都無 應該人多關係 過左幾分鐘先離左個燉蛋同麵鼓湯 就順便點埋全部任食項目一份 但過左成廿分鐘都未離 叫左待應 矩都算好態度 同我講話呢一輪需時較耐 斷估成個場大部份都係團購客 個廚房出唔切野 但家陣生肉唔駛整都要攪錦耐 應該廚房唔夠人 建議餐廳方面每個時段做少喲團購客 或者開多喲時段 野食方面 主要分雞同豬 雞翼鹽味一般 同街市買無咩分別 山葵就味唔夠 而且一件夠細 食完都唔覺 仲要燒好耐先熟 嗡左一次就夠 雞腿肉橘子味酸酸地 幾開胃 香草味幾惹味 但肉味唔夠 豚肉比較韌 要費力才能咬開 至於toro 應該係任食項目之中最好 柚子味同味增都唔錯 肉味濃郁 肉質鬆厚 仲好快熟 嗡左
之前聽朋友介紹 盛八既燒肉不錯 但收費較貴 要二三百蚊一位
錦arm見到有團購 晚市百二蚊加一每位 就買左兩張
閒日朋友又唔得 唯有轉戰銅記
燉蛋+麵鼓湯
團購餐牌
雞腿肉橘子味酸酸地 幾開胃 香草味幾惹味 但肉味唔夠
豚肉比較韌 要費力才能咬開
至於toro 應該係任食項目之中最好 柚子味同味增都唔錯 肉味濃郁 肉質鬆厚 仲好快熟 嗡左四輪

至於定食方面 沙律麻麻 唔夠汁 豆腐芝麻味幾特別 唔太易碎 不錯
盛八沙律+胡麻豆腐
牛肕肉有果味之餘亦唔會搶左肉味 但肉質太薄 而且得一蝶 好快食曬=
牛肋肉
兩個鐘好快就到 仲有成半碟肉未燒好 唯有爽手 難得待應都好客氣提醒我地 抵讚!臨尾仲有雪糕做甜品 所以貼士我都俾左唔少
但如果要俾正價三百幾我覺得唔係好值 生豬+雞肉成本唔算太高 呢個價錢寧願食放題好過 而且齋食燒肉都幾寡 食太多唔健康 只可 間中一次 不宜太常吃 但以團購價就好抵食 餐廳亦都無將貨就價降低質素 下次有團購一定會再買!
燒烤爐
豚toro+豚肉