2022-11-11 264 瀏覽
收工約左老友係屯門食晚餐,今日經濟少少係屯市既food count,入面搵食,之前黎過都見到呢間全港都有好多間分店既鐵板飯專門店,主要都開係food count多,今日就一於試試。泡菜黑椒牛肉飯加芝士雞蛋落單後10分鐘左右就有了,牛肉係生牛肉直接放落鐵板度煎熟,食果陣要自己留意下牛肉熟未,鐵板都非常熱,加左芝士同蛋撈埋飯食增加香咪味同口感,建議都加,飯既底部都俾鐵板煎到有飯焦,牛肉既質素就好普通,但勝在黑椒調味得好,泡菜煎一煎都好好送飯,68蚊黎講真係幾ok,岩晒我呢d比較重口味既人。珍寶漢堡扒芝士日式咖哩飯老友食呢個,本身芝士同咖哩汁係分開我影果陣佢已經倒左落去了,我本身對日式咖哩就麻麻地,老友就話唔夠濃味,漢堡扒就幾厚幾大塊食落都有肉味唔會溝好多粉。整體黎講係屯市food count食野就比較經驗d,幾十蚊有個特色鐵板飯食算是平靚正。

珍寶漢堡扒芝士日式咖哩飯

珍寶漢堡扒芝士日式咖哩飯