餐廳: 傷心酸辣粉 (砵蘭街)
資訊:

2022-01-27 39 瀏覽
呢排疫情都好嚴重,屋企都買多咗外賣,一嚟就冇晚市堂食,二嚟費事喺餐廳逗留咁耐🙈 今日就留意到傷心酸辣粉出咗外賣火鍋套餐,平時食酸菜魚閑閑哋都要200蚊,今次呢個老壇酸菜魚烤魚餐兩人份量都係$169💥😱係旺角分店外賣拎咗返屋企食嘅時候再用鑊翻熱個時勁香🤪 酸菜份量超多,湯底除咗酸菜之外,仲有蒜頭、薑等等嘅香料,食落去夠酸亦都夠香😛烤魚係外皮仲有少少香脆,所以食落都幾香口,入面都仲嫩滑😍仲要係成條魚咁上🤩佢係將一條魚切開一半分咗喺兩個盒,條魚大條到個鑊都裝唔晒😂真心覺得好抵食餐廳另外俾埋肥牛、丸、蟹柳、木耳、生菜,打邊爐就啱晒喇🤣最鍾意就係有薯粉可以索晒個酸菜湯底😆係屋企都食到酸菜魚真心幾滿意🤤食到最後太飽都係將啲配料留返下次煮飯食喇🤭總括嚟講,呢個外賣火鍋套餐真心抵食😝同埋佢哋有咁多分店,經過都不妨一試~

係旺角分店外賣拎咗返屋企食嘅時候再用鑊翻熱個時勁香🤪