2022-08-29 53 瀏覽
新文華商場多數都係連鎖餐廳,今日行過見到開咗間西班牙餐廳,裝修都幾型格,就一於試下嗰日係週末午餐時間,餐廳做緊午市半自助餐,揀一份主食,包左餐湯,而其他tapas小食同飲品都係任叫😋主食方面我地叫左一個香草燒雞同煙熏牛肋條share,小食全部都好吸引,無奈我地都唔太大食,唯有叫幾樣試下餐湯係蕃茄湯,酸酸甜甜好開胃香草燒雞(半隻)燒雞外皮燒到金黃色,切落去已經覺得好脆,食落去外面香脆,裏面仲保留到春雞嘅肉汁,大推!而仲有啲紫薯同沙律菜伴碟煙熏牛肋條牛肋條平時食開都係紅酒燴比較多,今次呢個煙熏都幾香,牛肋煮得好淋,就算煙熏過都唔會乾Tapas方面叫左西班牙蛋餅,巴馬火腿配哈蜜瓜,蟹肉瑞士卷,蟹肉蜜桃法包,白汁芝士雞肉撻,味道全部都唔錯最後當然唔少得叫返個churros,佢即叫即炸,外脆內軟,食落有肉桂嘅香味

餐湯係蕃茄湯,酸酸甜甜好開胃

香草燒雞(半隻)

煙熏牛肋條