2017-01-01
有好多分店既蒸氣火鍋 今次喺旺角道分店388 蚊一位既蒸氣火煱如果8點半後入坐有7 折 都幾抵食 啤酒汽水任飲 湯可以自選 我點左老黃瓜唐牌湯湯底好有菇黃瓜同豬肉排味 絕對落足料唔係求其整 十分鮮甜 而且老火湯味十足 粥底 點左南瓜排骨粥底 首先食其它料前 放喺蒸氣鍋既底部等 食物食哂下面盡吸醬汁 再一次過食哂d醬汁佢然後三樣野 包括乳鴿 龍蝦 同埋蜆乳鴿好夠鑊氣,咬落去出面脆卜卜 入面既肉十分軟滑。龍蝦大隻夠新鮮用蒜蓉蒸 唔會阻到龍蝦既鮮味 而蜆亦都好鮮味 絕對係剛剛喺側邊既水缸拎出黎既新鮮程度 下面既海鮮list可以點4 樣 我地點左 飽魚,班腩。扇貝 海蝦 全部新鮮每人一舊不用點任何醬料都好正 海蝦每人兩隻 其它每人一隻海蝦 爽滑彈牙 有蝦味 點以辣椒豉油最正 班腩好軟滑 出面層皮好層又肥食落好滿足 飽魚用姬松茸絲去蒸好香食落好彈牙新鮮 而扇貝更係大大隻 用蒜蓉粉絲去蒸冇得輸 另外 所有其它喺menu上既野都可以任點 包括有豬肉 牛肉 蝦丸手切牛 荷葉飯 涼 瓜釀魚肉 污糟雞糟 和牛粒等等以性價比黎計 300 零蚊食到甘多海鮮 仲有手切牛 手打丸,其它食材都十分新鮮 其實
388 蚊一位既蒸氣火煱
如果8點半後入坐有7 折 都幾抵食
然後三樣野 包括乳鴿 龍蝦 同埋蜆
海蝦每人兩隻 其它每人一隻
海蝦 爽滑彈牙 有蝦味 點以辣椒豉油最正
手切牛 荷葉飯 涼 瓜釀魚肉 污糟雞糟 和牛粒等等
以性價比黎計 300 零蚊食到甘多海鮮 仲有手切牛 手打丸,其它食材都十分新鮮 其實好值得去