2008-05-08
4月13日, 又係睇戲日~ 睇戲之前就黎呢度食個飯仔先~ 呢間riso café近住個大落地玻璃, 環境好光猛, 坐係入面令人感覺好精神呢!::: 意式海鮮燴飯 (送芝士) ::: $40呢個係燴飯唔係意大利飯. 所以冇rissoto甘creamy... (本來係以為佢係rissoto架嘛...) “海鮮”係帶子仔+蝦+小量隱藏魚肉. 仲有d粟米青椒同埋芝士作點綴. 整體味道偏淡, 不過係可以接受既意式燴飯~::: 洋蔥烤雞pizza配薯角 ::: $35要讚既係薯角真係幾好味! 夠厚身又炸得香脆冶味, 唔洗點茄汁都已經夠濃味! 至於pizza係lite size, 得2件, 個餅底亦只係薄麵包既質地. Toppings有雞肉,洋蔥同芝士. 不過味道都係芝士最出, 雞冇乜味, 略嫌普遍!::: 誇啦芒果 ::: (跟餐+$12)芒果味濃又夠凍, d沙冰又好軟綿綿, 少少酸, 好好飲~ ***優惠時段仲$20有2杯!!!*** 真係超抵飲!!!::: 香蜜腸 ::: (+$10)司華力腸甘既size~ 一兜都有7,8大片. 腸衣幾脆. 最好味係個蜜糖, 跟埋既茄汁可以唔駛點!! 甜得黎個
::: 意式海鮮燴飯 (送芝士) ::: $40
::: 洋蔥烤雞pizza配薯角 ::: $35
::: 誇啦芒果 ::: (跟餐+$12)
::: 香蜜腸 ::: (+$10)
司華力腸甘既size~ 一兜都有7,8大片. 腸衣幾脆. 最好味係個蜜糖, 跟埋既茄汁可以唔駛點!! 甜得黎個味夠清, 唔會覺得膩, 同個腸好夾~ 好似我地燒野食既味道, 好好味~
其實之前係megabox見到佢個menu都已經好吸引架啦... 不過因為個間係用紙兜紙碟, 感覺太food court所以冇食到. 雖然呢間都係open area但係總算係用番d正常兜碟~ 而座位都比megabox舒服, 咁既價錢有咁既招待, 算唔錯~