2008-09-03
同朋友仔入黎長洲玩左3日第一晚已經食康記~6個人叫4人餐已經超豐富~~第二日本來諗住試其他野~但大家對康記抵食海鮮念念不忘結果又再encore!! 沙律海鮮卷是必食的!!!! 超級好味!!!! 第一晚去到gei 時候已經賣哂, 好失望~ 好彩, 皇天不負有心人, 第二晚終於有得食~ yeah!! 椒鹽賴尿蝦, 豉椒炒蟶子, 豉椒炒蜆, 彊葱蟹, 白灼蝦, 蒜蓉蒸扇貝, 蒸魚, 全都是水準之作!! 很新鮮, 而且味道剛好! 最好是蒜蓉蒸扇貝同豉椒炒蟶子! 腐乳炒通菜, 魷魚炒西芹, 炒西蘭花, 不過不失的~~ 西檸雞, 麻麻, 個粉漿唔係做得太好, 太粉gei 感覺~ 椒鹽豆腐, 唔錯, 外脆內軟的~ 粟米羹, 好味!! 好足料, 但又唔會好漿糊gei 感覺~ 很好很好~平均每人都係$50-60 左右真係好抵食!!值得encore 再encore 呀!!
第一晚已經食康記~
6個人叫4人餐已經超豐富~~
第二日本來諗住試其他野~
但大家對康記抵食海鮮念念不忘
結果又再encore!!
腐乳炒通菜, 魷魚炒西芹, 炒西蘭花, 不過不失的~~
平均每人都係$50-60 左右
真係好抵食!!
值得encore 再encore 呀!!