2018-03-19 70 瀏覽
一坐低店員就同我地介紹唔同魚既分別同埋適合配咩湯底。最後我地揀左銅魚90分鐘,魚就揀左江團魚,店員話肉質比較實正d。因為我地唔係食得好辣,所以揀左冬蔭湯底。好快就上左前菜😍覺得芽菜包菜辣得好過癮,越食越辣但就越上癮,好彩有菊花薑蜜茶,解下辣。平時菊花茶就飲得多,mix薑蜜原來幾夾,清涼又帶點辣,最緊要係唔係死甜,剛剛好。湯底加左好多蕃茄同蔬菜,所以酸辣得黎帶點甜,開胃惹味而且唔係重味精死鹹味😋魚都幾滑嫩,好快就比我地食曬。個人特別中意食黑豚腩片同手切牛腰脊。牛腰脊肉質嫩滑偏爽,牛味好出👍🏻牛根丸都好掂😍😍又係牛味好出,會爆牛汁,爽口彈牙,食得出係真材實料,啖啖牛汁,大推😋 芝士雙響都幾特別,係出面應該食唔到,同平時既芝心丸唔同。最後想一讚店員服務,超級細心,見我地食完d空碟會幫我地定期收起,又會幫我地切魚,過多陣又會幫我地隔渣好滿意阿!!!

魚都幾滑嫩,好快就比我地食曬。

好滿意阿!!!