2018-11-17 68 瀏覽
係openrice見到呢間新開嘅火鍋餐廳, 仲要係好特別嘅泰式火鍋, 所以同朋友4人行一齊去試下。 餐廳面積非常大, 位置都幾寬闊,唔會貼住隔離枱,坐得舒服。 餐廳嘅中間有一個自助吧有各式各樣嘅泰式甜品,前菜同埋醬料可以自助。 日有兩個飲品櫃可以自己拎嘢飲, 除咗 汽水同茶,仲有啤酒添呀~ 餐牌嘅幾款湯底都係泰式,當然有出名嘅泰式冬陰功青咖哩。 唔食辣嘅朋友唔使驚~都可以叫椰子雞湯。 我哋就叫咗個椰子湯雞煲加海鮮拼盤。 第一輪會所有配料都出一次,唔駛自己諗,其後配料可以逐樣追加。 先上咗椰子湯雞煲 雞煲入面有成隻雞切成雞件, 配搭一啲蔬菜及新鮮椰子。 椰子同椰奶嘅香味 好吸引, 啲雞非常有驚喜 好滑好入味! 份量都幾多四個人食完都 飽咗一半。 海鮮拼盤非常豐富, 有大大粒嘅扇貝,鮑魚仔,翡翠螺,蠔,鮮蝦,蜆。。好滿足! 泰式鳳爪同埋生菜包幾正~食完好開胃呀~另外嘅火鍋配料有肥牛,豬肉片,羊肉片 同埋好多特色嘅丸~ 泰邊爐係一間唔錯嘅特式任食火鍋 ,推介大家食呢個椰子湯雞煲~

泰式鳳爪同埋生菜包幾正~食完好開胃呀~

另外嘅火鍋配料有肥牛,豬肉片,羊肉片 同埋好多特色嘅丸~