2021-10-14 42 瀏覽
水門雞飯 (豉油街) (旺角)💛••••••••••••••••••••••••••••••✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )♥️餐點:•水門雞飯 $54•水門三寶雞飯 $64•泰式腩仔 $52••••••••••••••••••••••••••••••♥️食評:水門開始咁耐真係未食過,終於的起心肝去試,當日夜晚七點幾大排長龍,但過咗第一輪食客就好快等到位,食物都係一落單就好快到,呢點我幾鍾意。雞飯嚟講,飯底比較清,唔係落黃薑粉嗰個派系,但都幾好食,雞都幾嫩,有雞味,去晒骨,但個人鐘意調味更重嘅😋有一款醬汁點,都唔錯。三寶雞就係水門雞+炸雞+雞雜,第一次食雞雜發現真係唔係每個人都食到內臟!超濃內臟味,雖然唔臭,但個人就麻麻地🤣炸雞就唔係熱辣辣上枱,但唔會油淋淋,炸皮頭尾兩端比較厚,中間部分比較好食。泰式腩仔係我誤打誤撞叫但發現好多枱都有食,佢係厚切嘅腩肉,肥瘦夾雜,啲肥膏食入口唔會勁多肥油,不過我嗰碟兩塊嘅質地唔一樣,一塊係比較似豬頸肉,另一塊就係似腩肉,仲會食到塊豬皮煙煙韌韌,醬汁偏辣,幾正,可以試吓。除咗雞飯仲有啲泰式湯粉、泰式飲品等等,不過我見大部分都食
水門雞飯 (豉油街) (旺角)💛
♥️餐點:
•水門雞飯 $54
•水門三寶雞飯 $64
•泰式腩仔 $52
♥️食評:

除咗雞飯仲有啲泰式湯粉、泰式飲品等等,不過我見大部分都食雞飯,而雞飯、炸雞等當日八點幾都無晒lu,想食就真係唔好太夜去!
••••∩ ∩••••••••••••••∩ ∩•••••••••••••
✄( •ω• )♡( •8• )✄( •ω• )♡( •8• )✄