2020-06-10 64 瀏覽
今日去咗旺角買嘢,🌧咁岩落雨,通菜街啲舖頭仔全部閂晒,😂難得可以好清楚望到成條街有啲乜嘢食!😏經過見到呢一間門口非常之懷舊嘅荔香園冰室,👍🏼望望餐牌都幾多嘢食,所以就入去試吓。⭐️入面嘅裝修好有老香港feel,可以打下卡。餐牌都幾多嘢食,😍晚飯仲可以叫一人雞煲,但今日我唔係話好肚餓,所以叫咗啲輕食。😗⭐️叉燒煎蛋芝士撈烏冬🧀😂坦白講我覺得我係撈錯野,芝士同烏冬好似唔夾!😤我覺得下次應該要叫公仔麵。但係佢個叉燒同蛋OK嘅,個芝士就係芝士汁。⭐️王牌焗豬扒煎蛋鮮茄飯🍅呢一個焗飯我幾滿意,👍🏼飯有炒底,茄汁同芝士都夠,仲有隻蛋鋪左係面。但係我就覺得個豬扒整得太林,可能今次廚房重手左。但overall個味道都OK!😝想下次試吓佢啲一人雞煲,都幾抵食!😍⭐️凍奶茶⭐️可樂可樂係一罐可樂啊!

⭐️入面嘅裝修好有老香港feel,可以打下卡。

⭐️叉燒煎蛋芝士撈烏冬🧀

⭐️王牌焗豬扒煎蛋鮮茄飯🍅

想下次試吓佢啲一人雞煲,都幾抵食!😍
⭐️凍奶茶

⭐️可樂
可樂係一罐可樂啊!