2013-07-04
出街唔知食乜之際,睇到 openrice 有人介紹 ikea 有早餐吃。咁耐以來只知 ikea 有 lunch 有 dinner,知道有早餐實在驚喜,於是決定去試試。去到門口見電梯未開,但明明其他人寫住一早有得食。好彩再行前兩步,發現平時閂埋的波波池旁職員通道開了,順住行過去就見到餐廳。早餐選擇都算多,有 $15 或 $19 餐揀,仲有蘑菇奄列。我揀了 $19 餐,有蕃茄、蘑菇、腸仔、炒蛋同雞扒,跟一杯野飲。食物奉上時的熱度剛好,但蘑菇的味道同出面的有少少分別,我吃不慣;其他的味道都不錯,尤其雞扒煎香了頗好吃。若蕃茄可以添加多一個便更好了。除此之外,我還加了一個提子鬆餅和一份茄汁豆,加埋才 $27,但已吃得飽飽。野飲據說是可以 refill,但我叫了一杯奶茶已足夠,臨走斟多一杯熱水飲就非常滿足。現場見到仲有即磨咖啡選擇,但我本身不喝咖啡,無從評論。一早來吃還有一個好處,就是吃飽後可以提早開始逛街,哈哈!
一早來吃還有一個好處,就是吃飽後可以提早開始逛街,哈哈!