2021-01-14
極上壽司盛·鮨 $145三文魚、帶子、油甘魚、八爪魚、赤蝦、甜蝦、活赤貝、深海池魚、海膽、三文魚子、蟹肉蟹膏、蔥拖羅蓉加$10有2串雞肉串自選壽司拼盤$108A:火炙三文魚,火炙左口魚邊,火炙芝士熟蝦,沙律醬燒蟹棒,蒲燒鰻魚,焦糖三文魚蔥拖羅蓉丼蝦天婦羅x2、日本番薯仔天婦羅×2近排雖然出街食飯比較麻煩,但係今日好幸運可以食到我最喜愛嘅日本菜,呢間日本餐廳食材非常豐富。一款極上壽司盛·鮨,包含多款新鮮海鮮,三文魚、帶子、油甘魚、呢幾款冇得輸,每一件都鮮明亮麗。佢嘅海膽都非常高質素,軟綿幼滑,充滿海洋氣息。還有深海池魚,鮮甜無比。餐廳絕不吝惜,每一件海鮮都團團包着整件飯糰,顆顆珍珠米都圓潤飽滿,令你吃得非常滿足。另一個自選壽司拼盤,包羅萬有,火焰三文魚鮮甜無比,油光閃令令。火焰芝士熟蝦,滋味香濃,汁液注滿了整隻大蝦。沙律醬燒蟹棒香噴噴,配搭沙律醬香甜可口。我至愛嘅蒲燒鰻魚,肥嘟嘟軟綿綿,極鮮甜。另一款三文魚,配上焦糖烹調,有另一番風味。佢嘅有幾款天婦羅做得都好出色,鬆化脆口,令人吃不停口。
加$10有2串雞肉串
自選壽司拼盤$108